tirsdag 12. mars 2013

"Episode neigeux exceptionnel sur la Manche et le Calvados"

Tidligere i vinter fikk jeg tydelig bekreftet at lokalbefolkningen her i Frankrike ikke vet hvordan de skal håndtere snø. Den gangen la det seg et par cm på bakken. I dag har det sikkert kommet 30! Så da er det bare å forestille seg hvordan samfunnet er satt på hodet!

I går stengte de skolen klokka 12 sånn at alle skulle komme seg hjem før det kom mer snø. I morges sto vi opp og tok på oss gode sko og vinterklær før vi bega oss ut på vei til skolen. Veiene var tomme for biler, og de få som var ute var på vei hjem med en nyinnkjøpt spade under armen. På vei inn skoleporten traff vi en mann som smilte og sa "vous êtes motivées!" - dere er motiverte! Men ingen av lærerne har begitt seg ut i dag og skolen holder stengt både i dag og i morgen.

På veiene er det visst helt kaos og både vanlige biler og brøytebiler står fast. Karoline er blant annet alene hjemme hos vertsen sin fordi de sitter fast i en gymsal sammen med andre som ikke kommer seg hjem på grunn av snøen.


Følgende bilde er et værvarsel fra Frankrike. Jeg bor i det røde området hvor det står skrevet: Une vigilance absolue s'impose. Des phénomènes dangereux d'intensité exceptionnelle sont prévus... Oversettelse: En absolutt aktsomhet er nødvendig. Farlige fenomener med eksepsjonell intensitet er forutsett...

Internatet har også bestemt at vi ikke får lov til å gå ut i kveld og helst må holde oss inne i morgen også, grunnet ekstremværet. 30 cm snø, ja det er rett og slett farlig å gå ut.
post signature

2 kommentarer:

  1. Haha ja, dere må være skikkelig forsiktige, jenter! Kos dere på internatet iallefall <3

    SvarSlett
  2. Flott å se at noen bruker ekstra fritid til litt blogging. Kos dere med snø og fri :-) Hilsen mamma'n til Maren

    SvarSlett