søndag 27. januar 2013

Faire des crêpes avec Oda!

Wikipedias definisjon av crêpes: Tynne pannekaker, vanligvist stekt på begge sider. Disse selges ofte i crêperier. De søteste crêpene serveres med frukt, syltetøy og krem. De kan spises i rull eller brettet i en trekant, eller med kniv og gaffel. 

Voilà! Og nå skal du få lære å lage dem selv. ObsObs! Man må kanskje prøve seg frem et par ganger før man klarer å lage "les crêpes parfaites". Det er nemlig ikke ordentlige hjemmelagde crêpes hvis man ikke lager dem "au pif" - dvs. uten oppskrift. Her kommer likevel en liten ledetråd for hvordan røren skal lages. Du trenger mel, egg, vaniljesukker, melk og salt. Bruk 3 egg hvis du tar litt mel og 5 egg hvis du tar mye. Etterpå heller du oppi en akkurat passe stor mengde vaniljesukker og litt salt. Mengden melk ser du ann etter hvor flytende røre du vil ha. Hvis crêpene skal bli skikkelig tynne (som de skal være), bør røren være ganske flytende. Så gjenstår det bare å steke dem. Og hvis man vil være ordentlig fransk, bør de spises med nutella eller sukker! Bon appétit!

post signature

3 kommentarer:

  1. Det så deilig ut med crepes, men jamen er du god som klarer lage uten oppskrift. Her stekes det Pavlova til et fredagselskap. Så godt at du har fått din Kindle, kjekk julepresang. Ønsker deg en fin helg Kjære Oda. Mormorklem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, mormor! :) Håper dere også hadde en fin helg <3

      Slett